Hamlap-ananas-paprika-rijst-stoof

Hamlap-ananas-paprika-rijst-stoof

Smulweb imageSmulweb

Een pittige, zoetzure stoof van hamlap, ananas en paprika, geleid door oosterse specerijen, gember, knoflook en kerrie. Geserveerd met rijst bereid in een heerlijke bouillon en ananassap. Was de rijstkorrels licht en roerbak ze in de saus voordat je deze kookt met deksel op de pan.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Hamlap-ananas-paprika-rijst-stoof op tafel.

  1. Bak het vlees in olie tot het lichtbruin is.
  2. Voeg de ui, gember, knoflook, kruidnagel, laurierblad, pijpkaneel, kerriepoeder, zout, en peper toe. Kook tot de geuren vrijkomen.
  3. Roerbak de paprika's en ananas met azijn in dit mengsel gedurende 3 minuten.
  4. Voeg de gewassen rijst toe en roerbak tot alle rijstkorrels bedekt zijn met saus.
  5. Voeg het ananassap en de kippenbouillon toe en kook de rijst met het deksel op de pan gaar, tot de rijst bijna droog is.
  6. Proef de rijst en voeg indien nodig extra zout of peper toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden Fruit Sauzen Rijst Soep Ananas Kippenbouillon