Krokante schnitzel met verse pittige zigeunersaus

Krokante schnitzel met verse pittige zigeunersaus

Smulweb imageSmulweb

Deze krokante schnitzel met pittige zigeunersaus doet het altijd goed. De zelfgemaakte saus geeft dit gerecht extra smaak en is eenvoudig te bereiden. Serveer het met frietjes, rösti of gebakken krieltjes en je hebt een heerlijke maaltijd.

25 min bereiden

bijgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Krokante schnitzel met verse pittige zigeunersaus op tafel.

  1. Maak eerst de saus klaar. Maak paprika's schoon, snijd ze doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in halve ringen. Snipper de ui, pers de knoflook, snijd de champignons in vieren. Verhit olijfolie in een pan, voeg de groenten toe en roerbak ze.
  2. Voeg tomatenpuree en sambal toe en laat inkoken. Blus af met een scheut rode wijn. Voeg peterselie toe en breng op smaak met zout en peper.
  3. Was de schnitzels, dep ze droog met keukenpapier en kruid ze met zout, peper en paprikapoeder. Haal ze door bloem, vervolgens door het eimengsel en daarna 2x door paneermeel.
  4. Verhit olie en boter in een pan en bak de schnitzels in 6 minuten krokant bruin aan beide kanten.
  5. Leg de schnitzel op een voorverwarmd bord en schenk de saus eroverheen of serveer de saus ernaast. Eet er frietjes, rösti of gebakken krieltjes bij. Smakelijk eten!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Sauzen