Amandelparfait met karamelsaus

Amandelparfait met karamelsaus

Smulweb imageSmulweb

Deze amandelparfait met karamelsaus is een ware traktatie. Goudbruine amandelen, eiwit, eigeel en slagroom zorgen voor een intense smaaksensatie. Een smeuïge karamelsaus met Amaretto maakt het af. Aangevat met grof gehakte amandelen.

15 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Amandelparfait met karamelsaus op tafel.

  1. Maal de amandelen grof. Verwarm ze in een koekenpan met 50 g suiker tot het geheel goudbruin kleurt. Schenk de amandelkaramel op een stuk bakpapier, laat deze afkoelen en stamp het daarna fijn. Houd 2 el apart. Dek het mengsel goed af zodat het niet gaat klonteren.
  2. Splits de eieren, klop het eiwit stijf en het eigeel met 25 g suiker luchtig. Klop 250 ml slagroom met 25 g suiker stijf. Meng het eiwit met het eigeel en de amandelen en spatel dit door de geslagen slagroom.
  3. Spoel de timbaaltjes met koud water en verdeel het mengsel erin. Laat de parfait in de vriezer in ca. 4 uur opstijven.
  4. Verwarm voor de saus de Werther's Original met de Amaretto en 100 ml slagroom en kook de saus ca. 5 min. op een matig vuur in tot de gewenste dikte.
  5. Schuif de parfait uit de timbaaltjes op de borden door ze een paar seconden in heet water te dompelen.
  6. Garneer met de karamelsaus en bestrooi ze met de achtergehouden gemalen amandelkaramel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen