Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Amandelparfait met karamelsaus op tafel.
- Maal de amandelen grof. Verwarm ze in een koekenpan met 50 g suiker tot het geheel goudbruin kleurt. Schenk de amandelkaramel op een stuk bakpapier, laat deze afkoelen en stamp het daarna fijn. Houd 2 el apart. Dek het mengsel goed af zodat het niet gaat klonteren.
- Splits de eieren, klop het eiwit stijf en het eigeel met 25 g suiker luchtig. Klop 250 ml slagroom met 25 g suiker stijf. Meng het eiwit met het eigeel en de amandelen en spatel dit door de geslagen slagroom.
- Spoel de timbaaltjes met koud water en verdeel het mengsel erin. Laat de parfait in de vriezer in ca. 4 uur opstijven.
- Verwarm voor de saus de Werther's Original met de Amaretto en 100 ml slagroom en kook de saus ca. 5 min. op een matig vuur in tot de gewenste dikte.
- Schuif de parfait uit de timbaaltjes op de borden door ze een paar seconden in heet water te dompelen.
- Garneer met de karamelsaus en bestrooi ze met de achtergehouden gemalen amandelkaramel.