- 1200 g Eend
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Eendenbout met portsaus op tafel.
- Smelt de boter tot het bruist en giet er een scheut olijfolie bij.
- Braad hierin de eendenbouten (van tevoren met peper en zout bestrooien).
- Voeg daarna de geplette knoflook, geplette jeneverbessen, tijm, laurier en peterselie toe. Dit geheel nog even laten stoven en daarna afblussen met een beetje gevogeltebouillon of water.
- Laat dit 1½ tot 2 uur gaarstoven tot de gewenste gaarheid, voeg gedurende het stoven indien nodig een beetje extra vocht toe.
- Als de gewenste gaarheid is bereikt, bak je de bouten even om en om in een droge koekenpan voor een mooi krokant laagje. (Je kunt ze ook even in de oven leggen).
- Bereidingswijze portsaus: Doe de bouillon en port in een pannetje en voeg enkele lepels van het braadvocht toe. Kook het geheel in tot jusdikte.