Nasi goreng origineel

Nasi goreng origineel

Smulweb imageSmulweb

Een van de heerlijkste gerechten uit de Indonesische keuken. Bak voor deze nasi goreng origineel uien, knoflook, lombok, trassi, vlees, garnalen en groente. Voeg daarna kleine porties rijst toe en breng het gerecht op smaak met sambal en ketjap. Snijd een omelet in reepjes en serveer op de nasi goreng.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 300 g Groene kool
  • 2 Groene peper

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Nasi goreng origineel op tafel.

  1. Snijd alles in stukjes. Kook de rijst droog en laat het van tevoren uitdampen en afkoelen. Je kunt ook koude rijst van de vorige dag gebruiken.
  2. Bak in wat olie de uien, knoflook, gesneden lombok en trassi, tot de uien mooi geel zijn. Voeg het (zeer klein gesneden) vlees en garnalen toe en fruit alles nog even door.
  3. Bak daarna de groente nog even mee, maar houd ze knapperig.
  4. Werk het onderste in de pan, goed naar boven, en voeg in kleine hoeveelheden de rijst toe tot de gehele massa goed warm en opgebakken is.
  5. Maak het gerecht af met sambal en ketjap. Roer er vlak voor het opdienen de selderij door.
  6. Maak van tevoren een omelet van 2 eieren, aan beide kanten gebakken en opgerold. Laat het iets afkoelen en snijd het met een scherp mes in ragfijne (schuine) reepjes. Serveer op de nasi goreng.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Rijst Nasi goreng