Tapas pittige gevulde champignons met chorizo en paprika

Tapas pittige gevulde champignons met chorizo en paprika

Smulweb imageSmulweb

Pittige gevulde champignons met chorizo en paprika zijn heerlijk als tapa tijdens een gezellige avond! De champignons gevuld met chorizo, ui, knoflook, tijm, paprika en cayennepeper geven een pittige smaak en de kaas maakt het lekker smeuïg. In ongeveer 20-25 minuten in de oven te bereiden.

15 min bereiden

borrel

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Tapas pittige gevulde champignons met chorizo en paprika op tafel.

  1. Bij gebruik van een verse paprika: - Snijd de paprika in vieren en verwijder de pitjes en zaadlijsten. - Leg de paprikastukken naast elkaar in een schaal en grill ze tot ze zwart kleuren. - Doe ze vervolgens in een gesloten plastic zak en laat ze afkoelen. Verwijder daarna de vellen van de paprika. - Snijd de paprika in hele kleine stukjes. - Snijd de chorizo in kleine blokjes. - Pel en snipper de ui en knoflook. - Giet de wijn (of water) met verkruimelde bouillontablet in een vuurvaste schaal.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de chorizo in een droge koekenpan tot het knapperig wordt en er vet vrijkomt. Voeg de uisnippers en knoflook toe en bak glazig.
  3. Voeg de paprikastukjes toe en bak kort mee. Breng op smaak met zout, peper, tijm, paprikapoeder en cayennepeper.
  4. Roer 3/5 van de kaas door de vulling.
  5. Zet de champignons in de vuurvaste schaal met de vloeistof en strooi de rest van de kaas er overheen.
  6. Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven (ongeveer 20-25 minuten) tot de kaas gesmolten en goudbruin is.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Paddenstoelen Paprika