Zeeuwse uiensoep

Zeeuwse uiensoep

Smulweb imageSmulweb

Deze Zeeuwse uiensoep is een hartverwarmend recept op koude dagen. De uien worden langzaam gekarameliseerd voor een diepe smaak. Voeg de kruiden, knoflook en bouillon toe en laat een half uur pruttelen. Serveren met brood en geraspte kaas.

45 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 g Basilicum vers
  • 0.5 g Bieslook vers
  • 2000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Zeeuwse uiensoep op tafel.

  1. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Snijd de paprika in kleine stukjes en hak de knoflook en kruiden fijn. Houd de kruiden apart voor later.
  2. Weeg 45 gram bloem af en 50 gram bakboter. Doe 2 liter koud water apart in een andere pan voor de bouillon.
  3. Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de ui en paprika toe. Bak de ui en paprika op laag vuur onder af en toe roeren gedurende 25 minuten of totdat de uien diep goudbruin zijn en beginnen te karameliseren.
  4. Voeg de knoflook en de bloem toe en blijf 2 minuten roeren totdat het een dikke brei wordt. Voeg nu langzaam en al roerend de bouillon die je al apart hebt gekookt toe.
  5. Voeg de rest van de kruiden toe en laat de soep dan nog even doorkoken, ongeveer een half uur.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep