Noord-afrikaanse champignonsoep

Noord-afrikaanse champignonsoep

Smulweb imageSmulweb

Noord-Afrikaanse champignonsoep, een hartige en romige soep met gebakken champignons, knoflook en platte peterselie geserveerd in mooie kommen. Perfect voor de kille avonden!

45 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 500 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Noord-afrikaanse champignonsoep op tafel.

  1. Smelt de boter in een pan. Voeg de ui toe en laat 5 minuten op laag vuur al omscheppend fruiten.
  2. Voeg de champignons, knoflook, peper en zout naar smaak toe en laat alles nog 5 minuten meebakken.
  3. Voeg de gehakte platte peterselie, het groentenbouillonblokje en het kokende water toe en roer alles door elkaar. Breng weer aan de kook en laat de soep, met het deksel op de pan, 20 minuten zachtjes koken.
  4. Vermeng in een kommetje de bloem met de melk. Roer er met een garde een glad papje van. Giet dit papje bij de soep in de pan en roer goed door. Laat 5 minuten op laag vuur zachtjes doorkoken.
  5. Haal de pan van het gas af en roer er de room doorheen. Zet weer op het gas, breng weer aan de kook en laat op heel laag vuur nog 5 minuten doorpruttelen.
  6. Mix de soep glad en romig met een staafmixer of in een blender.
  7. Smelt een lepel boter in een koekenpannetje en bak daarin de champignonreepjes samen met een beetje peper en zout naar smaak goudbruin en gaar.
  8. Schep de soep in mooie kommen en bestrooi in het midden met wat gebakken champignonreepjes en wat fijngehakte platte peterselie.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep