Lamsvleestajine met zoete aardappelen en olijven

Lamsvleestajine met zoete aardappelen en olijven

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk gerecht met mals lamsvlees, zoete aardappelen en olijven in één tajine. De combinatie van specerijen, ui en knoflook geeft dit gerecht een bijzondere smaak. Garneer met verse koriander en serveer met Marokkaans of Turks brood en diverse salades.

60 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Lamsvleestajine met zoete aardappelen en olijven op tafel.

  1. Verhit een scheut olijfolie in een tajine/kookpan/braadpan en braad de stukken vlees om en om aan.
  2. Voeg de specerijen, het laurierblaadje en peper en zout naar smaak toe. Schep alles goed door elkaar en laat een paar minuten sudderen.
  3. Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe. Schenk er water bij en breng aan de kook. Zet het vuur laag en doe het deksel op de tajine/kookpan/braadpan. Laat sudderen totdat het vlees zacht is. Voeg indien nodig water toe tijdens het stoven.
  4. Schil ondertussen de zoete aardappelen en snijd ze in stukken. Voeg de zoete aardappelen en olijven toe aan het vlees. Laat zachtjes meestoven totdat de aardappelen gaar zijn.
  5. Dien op in de tajine of schep op een mooie schaal. Bestrooi met fijngehakte verse koriander. Serveer met Marokkaans of Turks brood en diverse salades.
eet smakelijk