Witte chocolade strawberry cheesecake

Witte chocolade strawberry cheesecake

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke witte chocolade strawberry cheesecake waar je je vingers bij aflikt! Gemaakt met bastognekoeken en een aardbeienmoes. De perfecte afsluiter van een heerlijk diner of om gewoon tussendoor van te genieten. Laat de cheesecake ten minste 4 uur of liefst een nacht opstijven in de koelkast voor het beste resultaat.

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Witte chocolade strawberry cheesecake op tafel.

  1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Verkruimel de Bastognekoeken zeer fijn (bijvoorbeeld in een keukenmachine of tussen een theedoek tot fijne kruimels rollen met een deegroller).
  3. Smelt de boter langzaam, op laag vuur, in een koekenpan. Voeg vervolgens de Bastognekruimels toe en meng goed.
  4. Verdeel het mengsel daarna gelijkmatig op de bodem van de springvorm. Druk goed aan en maak het glad met de achterkant van een lepel.
  5. Zet een grote pan met water op het vuur en breng het tot net onder het kookpunt. Hang hier een kleinere pan in en smelt daarin de chocolade au bain marie. Haal de kleine pan uit de grote pan met water en laat de chocolade een beetje afkoelen. Roer wel regelmatig even door.
  6. Maak moes van de helft van de aardbeien, bijvoorbeeld door ze fijn te prakken en daarna door een zeef te doen, of in een keukenmachine. Eventueel kun je ook een lekkere jam gebruiken, zonder grote stukken.
  7. Doe de slagroom, roomkaas, mascarpone, suiker en vanille in een kom en klop met een mixer enkele minuten tot een glad mengsel. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade toe en klop dit door elkaar.
  8. Schep de helft van dit mengsel op de biscuitbodem. Verdeel daarop gelijkmatig de aardbeienmoes. Schep daarop de tweede helft van het mengsel. Laat de taart ten minste 4 uur of liefst een nacht opstijven in de koelkast.
  9. Halveer de overgebleven aardbeien en verdeel voor het serveren over de taart. Eventueel nog versieren met wat jam of chocoladesnippers. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Witte chocolade cheesecake