Bereidingswijze
Zet in 14 stappen deze heerlijke Witte chocoladetaart met aardbeien op tafel.
- Verkruimel de bastognekoeken.
- Smelt de boter.
- Gooi de boter bij de koekkruimels, goed mengen, uitsmeren in de bakvorm met de achterkant van een lepel.
- Half uurtje in de koelkast laten afkoelen.
- Gelatine in koud water laten weken (paar minuutjes).
- De eieren scheiden.
- Chocola met ca 4 eetlepels ongeklopte slagroom laten smelten, laag vuurtje, goed roeren (niet laten koken!).
- Gelatine door de chocola roeren (vuur uitzetten).
- Suiker door het eigeel kloppen.
- Eigeel door de lauwe chocola roeren (chocola mag niet te heet of te koud zijn).
- Rest van de slagroom stijf kloppen en door de chocola roeren (of de chocola bij de slagroom gieten en er doorheen roeren) (ook hierbij moet de chocola niet te heet zijn, anders gaat dit ten koste van de slagroom).
- Eiwit stijf kloppen en door de rest heen roeren.
- Stukjes aardbei erdoorheen doen.
- Alles over de taartbodem heengieten en minimaal 2 uur op laten stijven.