Courgette zoetzuur

Courgette zoetzuur

Smulweb imageSmulweb

Zoetzuur van courgette met ui en paprika. Courgette in blokjes snijden, bestrooien met zout en na 3 uur het overtollige vocht af laten lopen. Daarna azijn, suiker en mosterdzaad aan de kook brengen en courgette, ui en paprika mee laten sudderen.

25 min bereiden

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Courgette zoetzuur op tafel.

  1. Maak de courgette schoon, snijd ze in de lengte doormidden en haal de zaden eruit. Snijd de courgette in blokjes of reepjes. Strooi het zout over de courgette.
  2. Laat na 3 uur het vocht van de courgette aflopen met behulp van een vergiet, het vocht niet gebruiken.
  3. Breng de azijn met suiker en mosterdzaad aan de kook.
  4. Doe vervolgens de courgette, de gesneden ui en paprika erbij en laat het geheel 3 tot 4 minuten koken/blancheren.
  5. Schep alles in potten inclusief vocht (azijn) en luchtdicht afsluiten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Courgette