Marokkaanse spiesjes van lamskefta (gehakt)

Marokkaanse spiesjes van lamskefta (gehakt)

Smulweb imageSmulweb

Deze Marokkaanse spiesjes van lamskefta zijn perfect voor op de grill of barbecue. Gehakt met ui, mint, platte peterselie en verse koriander. Voeg de specerijen naar smaak toe en serveer met Marokkaans brood, sausjes en salades.

45 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 20 g Koriander

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Marokkaanse spiesjes van lamskefta (gehakt) op tafel.

  1. Hak de ui fijn.
  2. Doe het gehakt in een kom en voeg er de fijngehakte ui en de specerijen aan toe.
  3. Hak ook de blaadjes mint, de platte peterselie en de verse koriander fijn en voeg dat aan het gehakt toe. Vermeng alles goed en voeg zout en peper toe.
  4. Maak van het gehaktmengsel "worstjes" en steek er een satéprikker doorheen.
  5. Grill de gehaktworstjes boven een hete grill of barbecue of leg ze op een met bakpapier belegde bakplaat en bak ze 15 minuten in de hete oven. Draai ze om zodat beide kanten goudbruin worden.
  6. Dien de gehaktworstjes meteen op met Marokkaans brood, sausjes en salade. n.b. Je kunt de hoeveelheid specerijen in het lamsgehakt naar eigen smaak aanpassen
  7. voeg meer toe als je wilt en minder als je het te veel vindt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees