Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Sinaasappelkerrie-kip op tafel.
- Verhit een scheut olie in een braadpan en braad de kippenbouten om en om tot ze mooi goudbruin zijn. Haal ze uit de pan en houd ze warm.
- Doe in dezelfde pan de fijngehakte ui en laat deze op laag vuur zacht worden. Voeg vervolgens de fijngehakte knoflook, verse koriander, kerriepoeder, peper en zout en sinaasappelsap toe. Roer alles door elkaar en laat ongeveer 10 minuten zacht sudderen.
- Doe de kippenbouten weer in de pan en overgiet alles met een groot glas water. Roer door elkaar en doe het deksel op de braadpan (of dek af met aluminiumfolie en zet 45 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden).
- Verwijder voor het einde van de kooktijd het deksel of aluminiumfolie van de braadpan zodat de kip een mooie kleur kan krijgen.
- Dien op met basmatirijst.