- 2500 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Roti oftewel broodpannenkoek maken op tafel.
- Maak van het bakmeel en water een samenhangend elastisch deeg. Het deeg is goed als het niet meer aan je handen blijft kleven. Maak er een bol van, smeer de bovenkant in met olie en laat het 1 uur afgedekt rusten.
- Kook de aardappelen, prak de aardappelen fijn en kruid ze met kerrie, knoflook, zout en peper naar smaak.
- Vorm ongeveer 4 ballen van het deeg. Maak ze een beetje plat en leg in het midden wat van de aardappelen. Vouw het deeg om het aardappelmengsel heen, druk het dicht en druk de naad in en beetje bloem. Rol het deeg met de deegroller nu voorzichtig tot een ronde dunne lap. De vulling moet binnenin zitten en mag niet door het deeg heen komen. Niet te hard drukken tijdens het uitrollen.
- Verwarm een koekenpan tot die goed heet is, smeer een klein beetje olie in de pan (de olie mag een beetje roken, dan is de pan heet genoeg) en leg hier de roti in. Druk de randen plat als hij begint op te bollen. Bak aan beide kanten tot de roti droog is. De roti mag niet bruin worden maar wel wat bruine spikkels hebben.