Vietnamees broodje biefstuk

Vietnamees broodje biefstuk

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk Vietnamees broodje biefstuk op de barbecue. Gegrilde biefstuk met limoensap, vissaus en rode peper en een salade van waterkers, kruiden, ui en wortelreepjes. De salade, biefstukreepjes gemengd met de dressing en de rest van de olie aanbrengen op het broodje of stokbrood voor een smakelijk geheel.

15 min bereiden

lunch/brunch gerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 1 Rode peper

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Vietnamees broodje biefstuk op tafel.

  1. Verhit de grillpan.
  2. Bestrijk de biefstukken met 1 el olie en rooster ze in 1-2 minuten per kant tot ze rosé zijn.
  3. Haal de biefstukken uit de pan en laat ze afkoelen.
  4. Meng in een ruime schaal het limoensap met vissaus en rode peper.
  5. Snijd de biefstukken dwars op de draad in smalle repen en meng deze door de dressing.
  6. Zet het vlees afgedekt in de koelkast en laat de smaken minstens 30 minuten intrekken.
  7. Verwijder de harde steeltjes uit de waterkers en scheur de kruiden grof.
  8. Meng in een schaal de waterkers, kruiden, ui en wortelreepjes.
  9. Bewaar de salade afgedekt in de koelkast tot gebruik.
  10. Snijd de pistoletjes of stokbrood in vier stukken en besmeer met boter of mayonaise.
  11. Meng de salade en de rest van de olie door de biefstukreepjes en verdeel over de broodjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees