Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Paddenstoelen risotto met truffeltapenade op tafel.
- Maak de bouillon klaar. Snipper de sjalotjes en snijd de knoflook heel fijn.
- Doe een flinke scheut truffelolie in de hapjespan. Voeg de risottorijst toe en bak dit tot de rijst glazig is. Voeg dan de wijn toe. Wanneer de wijn geabsorbeerd is, voeg je bouillon toe. Zorg ervoor dat de rijst niet droog komt te staan en blijf veel roeren. Blijf bouillon toevoegen totdat de rijst smeuïg is (ongeveer 20 minuten).
- Doe intussen een flinke scheut truffelolie in de koekenpan. Voeg de sjalotjes toe en bak totdat de sjalotjes glazig zijn. Voeg de knoflook en de kastanjechampignons toe en bak deze ongeveer 5 minuten.
- Wanneer de risottorijst smeuïg is, voeg je een klontje boter en de truffeltapenade toe. Voeg vervolgens de champignons bij de rijst. Maak alles af door er wat Parmezaanse kaas aan toe te voegen.