Paddenstoelen risotto met truffeltapenade

Paddenstoelen risotto met truffeltapenade

Smulweb imageSmulweb

Geniet van deze heerlijke paddenstoelen risotto met truffeltapenade en kastanjechampignons. Gegarneerd met parmezaanse kaas, Romige risotto bereid met een bouillon van sjalotjes, knoflook en witte wijn. En met een uitgesproken smaak door de toevoeging van truffeltapenade.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Paddenstoelen risotto met truffeltapenade op tafel.

  1. Maak de bouillon klaar. Snipper de sjalotjes en snijd de knoflook heel fijn.
  2. Doe een flinke scheut truffelolie in de hapjespan. Voeg de risottorijst toe en bak dit tot de rijst glazig is. Voeg dan de wijn toe. Wanneer de wijn geabsorbeerd is, voeg je bouillon toe. Zorg ervoor dat de rijst niet droog komt te staan en blijf veel roeren. Blijf bouillon toevoegen totdat de rijst smeuïg is (ongeveer 20 minuten).
  3. Doe intussen een flinke scheut truffelolie in de koekenpan. Voeg de sjalotjes toe en bak totdat de sjalotjes glazig zijn. Voeg de knoflook en de kastanjechampignons toe en bak deze ongeveer 5 minuten.
  4. Wanneer de risottorijst smeuïg is, voeg je een klontje boter en de truffeltapenade toe. Voeg vervolgens de champignons bij de rijst. Maak alles af door er wat Parmezaanse kaas aan toe te voegen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Rijst