- 288 g Abrikozen
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Abrikozentaart met room en amandelen op tafel.
- Doe de ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed hiervan een soepel deeg met je handen, mixer of keukenmachine.
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand van de springvorm in.
- Verdeel het deeg over de bodem van de vorm en maak een klein randje. Zet de vorm een half uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Klop de eieren met de suiker, het grootste deel van de gemalen amandelen en de room glad. Verdeel het mengsel over de taartbodem.
- Verwijder de pitten van de verse abrikozen en snijd de abrikozen in schijfjes. Verdeel die over het ei/roommengsel en strooi de rest van de geschaafde amandelen over de abrikozen.
- Bak de taart in het midden van de oven tot hij mooi goudbruin kleurt. Dit duurt ongeveer 50 minuten, afhankelijk van je oven.