Abrikozentaart met room en amandelen

Abrikozentaart met room en amandelen

Smulweb imageSmulweb

Deze heerlijke abrikozentaart met room en amandelen is een echte traktatie! Het krokante deeg, de smeuïge roomlaag en de verse abrikozen maken dit gebak tot een ware traktatie. Ideaal voor bij de koffie of als dessert.

45 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 288 g Abrikozen

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Abrikozentaart met room en amandelen op tafel.

  1. Doe de ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed hiervan een soepel deeg met je handen, mixer of keukenmachine.
  2. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand van de springvorm in.
  3. Verdeel het deeg over de bodem van de vorm en maak een klein randje. Zet de vorm een half uur in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Klop de eieren met de suiker, het grootste deel van de gemalen amandelen en de room glad. Verdeel het mengsel over de taartbodem.
  6. Verwijder de pitten van de verse abrikozen en snijd de abrikozen in schijfjes. Verdeel die over het ei/roommengsel en strooi de rest van de geschaafde amandelen over de abrikozen.
  7. Bak de taart in het midden van de oven tot hij mooi goudbruin kleurt. Dit duurt ongeveer 50 minuten, afhankelijk van je oven.
eet smakelijk