Cheesecake met kersen en witte chocolade

Cheesecake met kersen en witte chocolade

Smulweb imageSmulweb

Cheesecake met kersen en witte chocolade is een hemelse traktatie. Krokante volkoren koekjesbodem met een romige vulling vol witte chocolade en een topping van zoete kersen: deze taart is perfect voor een zondige avond. Bak de taart voor 50-60 minuten op de op een-na-onderste richel van de voorverwarmde oven.

60 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Cheesecake met kersen en witte chocolade op tafel.

  1. Vet de springvorm in en bekled de bodem met bakpapier. Verkruimel de volkorenbiscuit in een diepvrieszak en maak het fijn met een deegroller. Smelt de boter en meng het goed door de koekkruimels. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk het goed aan met een lepel.
  2. Zet de bodem minstens 10 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden (boven- en onderwarmte) of hetelucht op 160 graden.
  3. Laat de kersen goed uitlekken en vang het vocht op in een maatbeker. Roer 4 afgestreken eetlepels puddingpoeder, kaneel, 2 eetlepels suiker en 3 eetlepels van het kersensap goed door elkaar.
  4. Breng de rest van het kersensap aan de kook. Voeg het puddingpapje toe en laat het even koken terwijl je goed roert. Voeg daarna de kersen toe en zet het mengsel opzij.
  5. Hak de chocolade fijn. Mix de roomkaas, crème fraîche, resterende suiker (150 gr minus 2 eetlepels!) en resterende puddingpoeder goed door elkaar. Voeg de eieren één voor één toe en roer het goed door. Roer op het laatst voorzichtig de gehakte chocolade erdoor.
  6. Verdeel de roomkaasmassa over de koekjesbodem. Verdeel de kersenmassa eroverheen.
  7. Bak de taart voor 50-60 minuten op de op een-na-onderste richel van de voorverwarmde oven. Hou de taart in de gaten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart Witte chocolade cheesecake