Sperziebonen met gedroogde tomaten pijnboompitten en basilicum

Sperziebonen met gedroogde tomaten pijnboompitten en basilicum

Smulweb imageSmulweb

Een smaakvolle variant op de klassieke sperziebonen. Deze sperziebonen met gedroogde tomaten en pijnboompitten zijn een feestje op je bord. Lekker licht bijgerecht voor bijvoorbeeld bij de barbecue.

15 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 2 el Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Sperziebonen met gedroogde tomaten pijnboompitten en basilicum op tafel.

  1. Maak de sperziebonen schoon en kook deze in water met zout beetgaar. Laat de sperziebonen uitlekken in een vergiet. Pel en snipper de ui en de knoflook. Laat de gedroogde tomaten uitlekken en snijd deze in kleine stukjes. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  2. Verhit de olie in de pan waarin de sperziebonen zijn gekookt. Bak hierin de uisnippers en knoflook glazig. Voeg de gedroogde tomaatjes toe.
  3. Doe de sperziebonen weer in de pan. Verwarm de sperziebonen al omscheppend. Maak op smaak met peper en oregano.
  4. Strooi voor het opdienen de pijnboompitten en basilicum over de sperziebonen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kruiden Sperziebonen