Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Zelfgemaakte knapperige ovenfriet aardappelen op tafel.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Was de aardappelen goed en snijd ze in frietvormen (je hoeft ze niet te schillen!).
- Spoel de frieten goed af onder de kraan om al het zetmeel te verwijderen.
- Kook of stoom de frieten kort (max 4 minuten).
- Laat de frieten goed uitdampen. Leg ze daarna op bakpapier op de bakplaat.
- Besprenkel de frieten met een beetje zonnebloemolie. Hussel de olie goed door de frieten met je handen, zodat elk stukje bedekt is. Gebruik niet te veel olie.
- Voeg zout en peper toe en schuif de frietjes in de oven. De frieten moeten ongeveer 50 minuten in de oven. Keer ze halverwege om. Let goed op de kleur, als ze mooi bruin zijn, zijn ze gaar.
- Eetsmakelijk!