Postelein stamppot

Postelein stamppot

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke twist op de klassieke stamppot, deze postelein stamppot. De rauwe postelein slinkt door de warmte van de gestampte aardappels. Voeg tomaatjes toe, maak een gehaktbal met munt en je hebt een heerlijke maaltijd!

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 80 g Postelein

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Postelein stamppot op tafel.

  1. Begin met het schillen en koken van de aardappels. Kook ze lekker zacht zodat het straks makkelijk stampt, ongeveer 20 minuten.
  2. Was de postelein goed en hak ongeveer 1 cm van de onderkant af. Herhaal het wassen indien nodig. Laat de postelein goed uitlekken.
  3. Snijd de tomaatjes in vier stukjes.
  4. Giet de gekookte aardappels af en begin met stampen. Voeg boter of (warme) melk toe naar keuze om er een puree van te maken. Laat het grof als gewenst.
  5. Roer nu de postelein erdoor. Door de warmte van de aardappels zal de postelein slinken. Roer totdat alle postelein is gemengd.
  6. Voeg vervolgens de stukjes tomaat toe. Breng op smaak met versgemalen peper en zout naar smaak.
  7. Serveer de Postelein stamppot en geniet ervan! Het is lekker in combinatie met een gehaktbal met munt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stamppot