- 80 g Postelein
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Postelein stamppot op tafel.
- Begin met het schillen en koken van de aardappels. Kook ze lekker zacht zodat het straks makkelijk stampt, ongeveer 20 minuten.
- Was de postelein goed en hak ongeveer 1 cm van de onderkant af. Herhaal het wassen indien nodig. Laat de postelein goed uitlekken.
- Snijd de tomaatjes in vier stukjes.
- Giet de gekookte aardappels af en begin met stampen. Voeg boter of (warme) melk toe naar keuze om er een puree van te maken. Laat het grof als gewenst.
- Roer nu de postelein erdoor. Door de warmte van de aardappels zal de postelein slinken. Roer totdat alle postelein is gemengd.
- Voeg vervolgens de stukjes tomaat toe. Breng op smaak met versgemalen peper en zout naar smaak.
- Serveer de Postelein stamppot en geniet ervan! Het is lekker in combinatie met een gehaktbal met munt.