Oreo-koekjestaart

Oreo-koekjestaart

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke Oreo-koekjestaart, gemaakt met Oreo's, chocolademix, en versgemaakte botercrème. De perfecte traktatie voor echte chocolade- en koekjesliefhebbers!

45 min bereiden

dessert

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 200 ml Water
  • 2.5 el Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Oreo-koekjestaart op tafel.

  1. Mix het zelfrijzend bakmeel met de suiker en cacao in een kom.
  2. Mix de 200 ml water, de boter en de pure chocolade samen in een pan en zet het vuur laag. Roer en laat alles langzaam smelten tot een gelijkmatige massa. Haal de pan van het vuur, en laat de massa afkoelen.
  3. Als het is afgekoeld, mix je de massa met de eieren grondig.
  4. Doe deze mix in de grote kom met de eerdere mix die je hebt gemaakt. Mix alles bij elkaar met de handmixer.
  5. Verdeel de massa in gelijke porties, over de 2 taartvormen. Doe de vormen in de voorverwarmde oven, en laat ze er 40 minuten inzitten op een temperatuur van 160 °C.
  6. Mix de boter, de glazuur en 2 eetlepels water in een grote kom totdat het een mooie, zachte massa is. Als het te droog is, mag er nog een lepel water bij. Wees voorzichtig, niet te veel water gebruiken, want de mix mag niet te nat zijn. Verdeel dan de botercrème over twee kommen.
  7. Doe de Oreo-koekjes (bewaar er 1 voor de laatste bovenop) in een plastic zakje en verpletter ze zachtjes met een roller of een hamer. Doe de helft van de verpletterde koekjes in één van de kommen met de botercrème en mix het.
  8. Plaats één van de afgekoelde cakes op een plaat, en doe de botercrème-koekjes-kruimel-mix erover. Doe de tweede cake erbovenop en verspreid de rest van de botercrème erover.
  9. Besprenkel de rest van de koekjes-kruimels erover, en doe het hele koekje op de top.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart