Vanille panna cotta

Vanille panna cotta

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke Vanille panna cotta, gemaakt met echte vanille en de perfecte doseer van gelatine. Giet het in mooie vormpjes en serveer koud op kleine bordjes. Gegarandeerde vanille smaak met een mooie witte kleur.

25 min bereiden

dessert

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Vanille panna cotta op tafel.

  1. Doe 500 ml room, suiker en een vanillestokje in een pan en weeg de pan. Zet de pan op het vuur, breng aan de kook, zet het vuur lager en laat inkoken tot lichtgeel en wat ingedikt. Weeg af en toe. Als het geheel 170 gram minder weegt, haal het dan van het vuur en vis het vanillestokje eruit.
  2. Knijp de geweekte gelatine uit en roer het door de hete room tot het is opgelost. Laat afkoelen, roer af en toe door.
  3. Spoel, als je vormpjes gebruikt, de vormpjes om met rum. Klop de rest van de slagroom lobbig en meng het door het slagroom-gelatinemengsel. Giet in de vormpjes of glaasjes.
  4. Zet de panna cotta minstens 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  5. Maak de panna cotta los van de vormpjes door een mesje rondom de rand te halen en stort ze op kleine bordjes.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Italiaans Panna cotta