Kipcurry in griekse yoghurt gemarineerd

Kipcurry in griekse yoghurt gemarineerd

Smulweb imageSmulweb

Deze kipcurry in Griekse yoghurt is overheerlijk en ook nog eens makkelijk om te maken! Laat de kip 1-2 uur marineren in de yoghurt met o.a. komijn en kardemom. Daarna fruit je ui, gember, chili en knoflook, voeg je de kip toe en laat je het sudderen in de bouillon. Breng de curry op smaak met garam masala en gemalen amandelen. Smullen maar!

45 min bereiden

ontbijt

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 4 Jumbo Biologisch Kipdijlapjes

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Kipcurry in griekse yoghurt gemarineerd op tafel.

  1. Meng in een kom de yoghurt met komijn, kardemom, kurkuma, zout en peper.
  2. Wentel de kip erdoor en laat in de koelkast 1-2 uur marineren.
  3. Verhit de olie in een ruime braadpan en bak de ui op laag vuur 10 minuten.
  4. Voeg de gember, chilipeper en knoflook toe en bak 2 minuten mee.
  5. Voeg de gemarineerde kip toe en bak deze enkele minuten mee.
  6. Schenk de bouillon erbij en laat met een deksel op de pan 20 minuten op laag vuur zachtjes sudderen.
  7. Roer in een kommetje de gemalen amandelen door 4-5 el van de saus en meng dit weer door de kip.
  8. Voeg de garam masala toe en laat nog 5 minuten sudderen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel