Kippenvleugels in hele pittige marinade (barbecue)

Kippenvleugels in hele pittige marinade (barbecue)

Smulweb imageSmulweb

Deze kippenvleugels in hele pittige marinade zijn perfect voor op de barbecue. Laat de vleugels een nachtje marineren zodat de smaken goed intrekken. Bak ze vervolgens knapperig in de oven of op de barbecue en geniet van de heerlijke smaak.

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1500 g Kippenvleugels

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kippenvleugels in hele pittige marinade (barbecue) op tafel.

  1. Neem de verse kippenvleugels, was ze onder koud water en dep ze droog met keukenpapier.
  2. Neem een schaal, doe er plantaardige olie in, voeg mosterd, sojasaus, honing en tabasco toe. Pers als laatste de knoflook en voeg die toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
  3. Haal nu alle kippenvleugeltjes door de marinade, zorg dat er overal marinade op zit en laat ze een nachtje marineren afgedekt met folie in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de gemarineerde kippenvleugels in een ovenschaal en bak ze gedurende 45-50 minuten knapperig in de oven of laat ze op de barbecue knapperig roosteren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte