Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Kersen-rum-rozijnen cake op tafel.
- Zet de rozijnen 1 dag van tevoren in de rum als je de rum wilt proeven in de cake. Verwarm de oven voor op 160°C en zet het rooster een onder het midden.
- Laat de kersen uitlekken in een vergiet. Giet de rozijnen af op een ander vergiet en vang de resterende rum op. Vul de rum aan met 1 dl melk.
- Doe de kersen met de rozijnen in een kom en roer er 2 flinke lepels (cake)meel onder.
- Mix de boter, suiker, zout en vanillesuiker tot een licht gekleurde romige massa. Voeg de eieren een voor een toe en mix ze er goed doorheen. Blijf dan nog zeker 5 minuten doormixen op de hoogste stand.
- Mix er dan, op stand 2, het (cake)meel afwisselend met de melk/rum onder. Doe dit in delen zodat er een gladde massa ontstaat.
- Roer de kersen/rozijnen door het beslag met een houten lepel.
- Vul de cakevorm met het beslag. Plaats deze direct in de voorverwarmde oven en bak de cake gaar en goudbruin in 1 uur en 15 minuten.
- Laat de cake goed afkoelen alvorens hem uit de vorm te verwijderen. Wacht hier zeker 15 minuten voor.