Kersen-rum-rozijnen cake

Kersen-rum-rozijnen cake

Smulweb imageSmulweb

Proef de rum in deze heerlijke kersen-rum-rozijnen cake. Maak een dag van tevoren de rozijnen klaar en laat ze in de rum weken. Bak de cake goudbruin af en doe rustig aan met het uit de vorm halen. De kers op de taart al in de taart!

60 min bereiden

dessert

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Kersen-rum-rozijnen cake op tafel.

  1. Zet de rozijnen 1 dag van tevoren in de rum als je de rum wilt proeven in de cake. Verwarm de oven voor op 160°C en zet het rooster een onder het midden.
  2. Laat de kersen uitlekken in een vergiet. Giet de rozijnen af op een ander vergiet en vang de resterende rum op. Vul de rum aan met 1 dl melk.
  3. Doe de kersen met de rozijnen in een kom en roer er 2 flinke lepels (cake)meel onder.
  4. Mix de boter, suiker, zout en vanillesuiker tot een licht gekleurde romige massa. Voeg de eieren een voor een toe en mix ze er goed doorheen. Blijf dan nog zeker 5 minuten doormixen op de hoogste stand.
  5. Mix er dan, op stand 2, het (cake)meel afwisselend met de melk/rum onder. Doe dit in delen zodat er een gladde massa ontstaat.
  6. Roer de kersen/rozijnen door het beslag met een houten lepel.
  7. Vul de cakevorm met het beslag. Plaats deze direct in de voorverwarmde oven en bak de cake gaar en goudbruin in 1 uur en 15 minuten.
  8. Laat de cake goed afkoelen alvorens hem uit de vorm te verwijderen. Wacht hier zeker 15 minuten voor.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cake