Kruidige couscous met indiase kip

Kruidige couscous met indiase kip

Smulweb imageSmulweb

Kruidige couscous met Indiase kip, bereid met een zelfgemaakte korianderpasta met toegevoegde amandelen. De couscous wordt op smaak gebracht met dadels, avocado en boontjes. Het gerecht wordt geserveerd met gebakken kipfilet en Indiase kruidenpasta.

25 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Avocado

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Kruidige couscous met indiase kip op tafel.

  1. Dop de boontjes.
  2. Start daarna met het maken van de kruiden voor de couscous. Snijd de onderkant van de bosjes koriander en hak ze fijn in een keukenmachine.
  3. Voeg de gepelde teentjes knoflook toe en hak mee. Voeg een handje amandelen toe en hak weer.
  4. Voeg peper en zout en een scheut olijfolie toe en hak. Maak af met citroensap voor de frisheid en hak alles tot een coherente pasta.
  5. Kook de boontjes gaar in ruim water. Los het bouillonblokje op in 350 ml kokend water. Ontpit de dadels en snijd ze in stukjes. Snijd de avocado in stukjes.
  6. Doe de couscous in een schaal en schenk de bouillon erop, laat weken.
  7. Bak ondertussen in een koekenpan de kipfilet gaar met peper en zout. Voeg een paar theelepels Indiase kruidenpasta toe en roer goed.
  8. Meng de couscous met de dadels, avocado, boontjes en de rest van de amandelen in een grote schaal.
  9. Meng de korianderpasta door de couscous.
  10. Leg de stukjes kip op de couscous en serveer direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Couscous