Basis worstrecept

Basis worstrecept

Smulweb imageSmulweb

Met dit basis worstrecept maak je zelf de lekkerste worsten. Het gehakt mengsel krijgt tijd om te marineren en zuigt de smaken van zware kruiden en witte wijn op. Gebruik varkensdarm en bak de worstjes daarna goudbruin in de pan. Geniet van je eigen gemaakte worstjes!

120 min bereiden

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Varkensdarm

Bereidingswijze

Zet in 38 stappen deze heerlijke Basis worstrecept op tafel.

  1. Meng de peper, zout, oregano, koriander en witte wijn door het gehakt met jouw goed gewassen handen.
  2. Maak kleine hamburgers van het worstmengsel en bak deze gaar in olie. Breng indien nodig verder op smaak met worst-ingrediënten.
  3. Dek de mengkom af en laat het worstmengsel een nacht staan zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
  4. Stop het geweekte varkensdarm met het worstmengsel.
  5. Bak de worst gaar en mooi van kleur in olijfolie.
  6. stop je worst:
  7. 1
  8. Week de varkensdarm in koud water voor tenminste 1 uur.
  9. Spoel de worst af om alle zout eruit te halen.
  10. Monteer de worstenstopper en vul deze met het worstmengsel.
  11. Trek de varkensdarm over de tuit van een worstentrechter.
  12. Stop de worst.
  13. 2
  14. Volg bovenstaande bereidingswijze tot punt 3.
  15. Trek de varkensdarm over de tuit van een trechter.
  16. Stop de worst met behulp van jouw vingers of met de achterkant van een houten aardappelstamper of iets soortgelijks.
  17. 3
  18. Volg bereidingswijze 1 tot punt 3.
  19. Monteer een gladde grote mondstuk in een spuitzak.
  20. Trek de varkensdarm over het mondstuk en vul de spuitzak met het worstmengsel.
  21. Stop de worst in de varkensdarm.
  22. 4
  23. alternatief om worst te stoppen zonder worststopper of darmen is om het gehaktmengsel in een dunne lange worst uit te rollen en in worstlengtes te snijden. Maar voor een kleine moeite is het kopen van varkensdarmen aan te raden. Dit maakt het maken van worst veel werkbaarder.
  24. komen in twee soorten.
  25. Dikke darm voor een dikkere worst. (ik gebruikte een dikke darm)
  26. Dunne darm voor een dunnere worst.
  27. je schapendarm ergens kunt kopen, werkt dit nog beter. Schapendarm is namelijk zachter dan varkensdarm.
  28. darmen bij een slager die zijn eigen worst maakt.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kruiden Vlees