Aardbeiencake met proseccoroom

Aardbeiencake met proseccoroom

Smulweb imageSmulweb

Een overheerlijke aardbeiencake met proseccoroom met rasp van citroenschil en koket geschikt voor iedere gelegenheid. Luchtige cakebodem met verse aardbeistukjes, slagroom en prosecco apart bedekt met een kleurrijke laag aardbeien, een prachtig schouwspel!

120 min bereiden

tussendoortje

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Aardbeiencake met proseccoroom op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 150 °C hete lucht en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Splits de eieren. Klop de eiwitten met 2 el koud water en een snufje zout stijf. Voeg geleidelijk 75 gr. suiker en de vanillesuiker toe. Spatel de eidooiers er een voor een door. Zeef de bloem, maïzena en het bakpoeder over het slag en spatel het erdoor. Giet het beslag in de vorm en strijk het glad.
  3. Bak de cakebodem 25-30 minuten in de voorverwarmde oven en laat de taartbodem afkoelen.
  4. Week de gelatine in koud water. Verwijder het groen van de aardbeien en was ze. Snijd 250 gr. aardbeien in grove stukken en de rest van de aardbeien in schijfjes. Rasp de schil van de citroen.
  5. Roer in een kom de prosecco, sinaasappellikeur, 50 gr suiker en citroenschil door elkaar. Druk de gelatine uit en smelt op laag vuur. Roer 3 el van het prosecco mengsel erdoor en voeg daarna de rest toe. Zet de gelatinemassa in de koelkast tot hij begint te geleren.
  6. Halveer het biscuitdeeg horizontaal. Sluit de vormrand om de onderste deegbodem en plaats de aardbeischijfjes tegen de rand van de springvorm.
  7. Klop de slagroom stijf. Spatel de proseccogelei door de slagroom (houd 1/4 van de crème apart). Spatel de aardbeistukjes door de rest van de crème en strijk de crème op de bisquitbodem.
  8. Plaats de bovenste bodem erop en strijk de achtergehouden crème erop. Les het restant van de aardbeischijfjes bloemvormig op de taart. Zet de taart 5-6 uur koud weg.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ei Bakken Fruit Zuivel Taart Aardbeien Koekjes