Turks broodje thaise kip

Turks broodje thaise kip

Smulweb imageSmulweb

Lekker en snel, zoet, zuur en pittig: Turkse broodjes met thaise kip. Paprika, lente uitjes, knoflook, oestersaus, sojasaus, suiker en een pepertje. In de oven op 100 graden. Serveren met wat in stukjes gesneden komkommer.

15 min bereiden

lunch/brunch gerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

  • 200 g Kipfilethaasjes

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Turks broodje thaise kip op tafel.

  1. Snijd de kip in kleine blokjes/reepjes.
  2. Snij het vruchtvlees van de paprika in stukjes van 2 cm. Snijd de komkommer in kleine stukjes. Snijd de lente ui in stukken van 1-3 cm. Pel de knoflook en snijd hem in dunne plakjes (of geperst). Hak de peper fijn.
  3. Verwarm de oven voor op een vrij lage temperatuur (ongeveer 100) en laat het brood er 10 minuten instaan als het gerecht klaar is.
  4. Verwarm een wok en verhit wat zonnebloemolie. Voeg de knoflook en rode peper toe en roerbak op matig vuur tot ze goudbruin zijn. Voeg de kip toe en roerbak totdat deze bijna gaar is. Voeg dan de paprika en de lente uitjes toe. Schenk een beetje water in de wok als het mengsel droog is.
  5. Roer vervolgens de oestersaus, sojasaus en suiker erdoor. Roerbak alles nog 1-2 minuten tot het goed heet is.
  6. Schep de kip vanuit de pan direct in het broodje of in een warme schaal en leg er een paar stukjes komkommer op.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood Broodjes Broodje kip