Pannenkoeken met ham fontinakaas en bechamelsaus

Pannenkoeken met ham fontinakaas en bechamelsaus

Smulweb imageSmulweb

Met ham en kaas gevulde pannenkoeken in bechamelsaus. Perfect om te bereiden op de camping of in een kleinere keuken. Maak het mengsel voor de pannenkoeken door eieren, melk, boter en bloem samen te voegen en laat dit even staan. Maak ondertussen de bechamelsaus en voeg deze toe aan de pannenkoeken gevuld met ham en fonina kaas. Bak alles af in de oven en geniet!

45 min bereiden

hoofdgerecht

3 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 20 g Fontina

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Pannenkoeken met ham fontinakaas en bechamelsaus op tafel.

  1. Smelt de boter in de pan met dikke bodem.
  2. Roer de bloem door de boter totdat het een gladde pasta wordt, dit heet een roux.
  3. Verwarm de roux ongeveer 2 minuten op laag vuur onder constant roeren, zodat deze niet verkleurt.
  4. Voeg nu de melk scheutje voor scheutje toe en roer steeds totdat de saus weer bijna kookt. Plaats de pan nu op een sudderplaatje of een kleine pit en laat de saus 5-10 zachtjes doorkoken tot er een gebonden saus is ontstaan. Roer de saus af en toe goed door. Breng de bechamelsaus saus op smaak met peper, zout en evt. nootmuskaat.
  5. Bereid de pannenkoeken samenvoeging ook met de hulp van een mixer, eieren, melk, boter, bloem. Laat het mengsel een half uur bij kamertemperatuur staan.
  6. Neem een koekenpan met een diameter van 18/20 cm en giet er een lepel van het mengsel in. Bak de pannenkoeken op deze manier.
  7. Plaats twee plakjes ham en een plakje Fontina kaas op de pannenkoek. Voeg een lepel saus toe. Vouw de crêpe op zichzelf en leg in een ovenschaal. Ga op deze manier door totdat er een laag scheuren binnen de ovenschaal is gevormd.
  8. Giet een beetje saus over de laag en bestrooi met Parmezaanse kaas. Bak op 180 graden gedurende 20 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Vlees Sauzen Pannenkoeken