Yoghurttaart met nectarines

Yoghurttaart met nectarines

Smulweb imageSmulweb

Deze yoghurttaart met nectarines is een must-try! Met een bodem van chocolade, lange vingers en hazelnoten een verrukkelijke combinatie!

120 min bereiden

ontbijt

12 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 6 Nectarine

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Yoghurttaart met nectarines op tafel.

  1. Strijk de bodem van een rechthoekige (ca. 20x28cm) of een ronde (26Ø) taartvorm met uitneembare bodem lichtjes in met olie.
  2. Hak de chocolade grof en smelt deze au-bain-marie. Laat hem iets afkoelen. Brokkel de lange vingers in grote stukken en hak de hazelnoten grof. Roer de lange vingers en de hazelnoten door de vloeibare chocolade. Giet het mengsel als de bodem in de taartbodem. Zet de taartbodem ca. 30 min. koud weg.
  3. Week de gelatine in koud water. Was de nectarines, halveer ze en haal de pit eruit en snijd de helften in partjes.
  4. Meng de yoghurt, het citroensap en de suiker. Druk de gelatine uit. Smelt hem op laag vuur. Roer 4 el yoghurt door de gelatine en roer de gelatine voor de rest van de yoghurt. Zet de yoghurt ca. 15 min. koud weg tot hij begint te geleren.
  5. Verdeel de nectarinepartjes over de chocoladebodem, op ca. 24 st. na. Klop de slagroom stijf en spatel hem door de yoghurt. Strijk de yoghurt licht koepelvormig over de nectarinepartjes.
  6. Zet de taart ca. 3 uur koud weg. Garneer met de rest van de nectarinepartjes, melisse en poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Desserts Fruit Zuivel Taart Citroen Citroensap