Afelia (specialiteit uit cyprus)

Afelia (specialiteit uit cyprus)

Smulweb imageSmulweb

Proef de Mediterrane sferen met deze Cypriotische specialiteit, de Afelia. Malse blokjes varkensvlees worden gekookt in wijn en koriander. Serveer met de ingekookte wijn als saus.

60 min bereiden

hoofdgerecht

5 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 4 tl Korianderzaad

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Afelia (specialiteit uit cyprus) op tafel.

  1. Maak de korianderzaadjes fijn in een vijzel of gebruik eventueel korianderpoeder (ketoembar).
  2. Snijd het vlees in blokjes en meng het met de wijn en de koriander, zorg dat al het vlees onderstaat en voeg eventueel nog wat extra wijn toe.
  3. Laat het vlees 2 à 3 uur afgedekt in de koelkast marineren.
  4. Verhit de olie en bak het vlees aan.
  5. Giet de marinade erbij en laat het op een klein pitje ruim een uur zachtjes sudderen.
  6. Voeg, indien nodig, meer wijn of een beetje water toe.
  7. Als het vlees zacht is, kun je het serveren met de ingekookte wijn als saus.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Kruiden Sauzen