- 250 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Verse sardines gegrild met salmoroglio saus op tafel.
- Neem een kommetje en doe er olijfolie, vers geperst citroensap, een beetje warm water, knoflook en oregano in en roer door elkaar. Breng de saus op smaak met zeezout en peper.
- Neem de verse Sardines, maak ze schoon (of laat de visboer dat doen). Spoel ze af met koud water en dep ze droog met keukenrol.
- Steek de barbecue aan, niet te heet. Besprenkel de Sardines met olijfolie en een beetje zeezout. Smeer het rooster van de barbecue in met olijfolie, leg de Sardines erop en rooster ze om en om in 2-3 minuten per kant gaar. Beslist niet langer, want ze zijn snel gaar.
- Verdeel de visjes dan over borden, sprenkel er met een eetlepel wat saus over, garneer af met verse peterselie en leg er extra partjes citroen naast.