- 170 g princes krab met pootjes in water 170g - jumbo
- 10 ml Cognac
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Voorgerecht als krabsnippers en grapefruit een plaatje op tafel.
- Schil de grapefruit met een puntig mesje. Verwijder ook de witte binnenschil. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en doe ze in een zeef.
- Laat de stukjes krab uitlekken, verkruimel ze en zet ze weg. Pel de garnalen en zet ze weg.
- Trek de slabladeren los, was en droog ze. Snijd ze in smalle repen. Verdeel de sla over glaasjes.
- Maak in een kom de cocktailsaus. Klop de kwark met een vork los en voeg de ketchup en cognac toe. Breng op smaak met zout en peper.
- Meng in een kom de uitgelekte grapefruit met de verkruimelde krab. Verdeel het mengsel over de sla. Zet koel weg.
- Verdeel de cocktailsaus over de glaasjes en steek er een roze garnaal in. Zet de glaasjes tot gebruik in de koelkast en serveer ze goed koud.