Voorgerecht als krabsnippers en grapefruit een plaatje

Voorgerecht als krabsnippers en grapefruit een plaatje

Smulweb imageSmulweb

Een voorgerecht waarbij smaken van krab, grapefruit en garnalen perfect samenkomen. De cocktail saus zorgt voor de perfecte afwerking. Serveer goed gekoeld en geniet!

25 min bereiden

voorgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 170 g princes krab met pootjes in water 170g - jumbo
  • 10 ml Cognac

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Voorgerecht als krabsnippers en grapefruit een plaatje op tafel.

  1. Schil de grapefruit met een puntig mesje. Verwijder ook de witte binnenschil. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en doe ze in een zeef.
  2. Laat de stukjes krab uitlekken, verkruimel ze en zet ze weg. Pel de garnalen en zet ze weg.
  3. Trek de slabladeren los, was en droog ze. Snijd ze in smalle repen. Verdeel de sla over glaasjes.
  4. Maak in een kom de cocktailsaus. Klop de kwark met een vork los en voeg de ketchup en cognac toe. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Meng in een kom de uitgelekte grapefruit met de verkruimelde krab. Verdeel het mengsel over de sla. Zet koel weg.
  6. Verdeel de cocktailsaus over de glaasjes en steek er een roze garnaal in. Zet de glaasjes tot gebruik in de koelkast en serveer ze goed koud.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Grapefruit