Gebakken meerval met aardappel-groentenschotel

Gebakken meerval met aardappel-groentenschotel

Smulweb imageSmulweb

Fruitige aubergine en sappige cherrytomaten gecombineerd met gebakken meerval in een verrukkelijke aardappel-groentenschotel met tijm, chilipoeder, en knoflook. Een perfecte keuze om je dag mee te vullen.

25 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Meervalfilet

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Gebakken meerval met aardappel-groentenschotel op tafel.

  1. Was de krieltjes en snijd ze doormidden. Snijd de rode ui in ringen en de knoflook fijn of pers deze.
  2. Snijd de aubergine in blokjes en halveer de cherrytomaten.
  3. Kook de krieltjes in 10 minuten net onder water en laat het kookvocht afgedekt staan.
  4. Verhit in een wok of hapjespan 1 el olijfolie. Fruit hierin de ui en helft van de knoflook gedurende 2 minuten.
  5. Voeg de aubergine, tijm, chilipoeder en peper en zout (naar smaak) toe. Schenk er een scheutje water bij en laat 5 minuten doorgaren.
  6. Voeg de cherrytomaten toe en laat nog 5 minuten bakken op laag vuur.
  7. Voeg in de laatste minuut de afgegoten krieltjes toe.
  8. Verwarm in een koekenpan 1 el olie en bak de meervalfilets in 3 minuten aan beide kanten totdat ze gaar zijn. Bestrooi de gebakken meerval met de andere helft van de knoflook en voeg peper en zout naar smaak toe. Tip: Snijd de krieltjes in kwarten (i.p.v. doormidden), kook 5 minuten en voeg ze tegelijk met de cherrytomaten aan het auberginemengsel toe. De krieltjes garen korter, maar zullen door de groenten nog verder garen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Fruit Kruiden Bakken Krieltjes