Koude gegrillde paprikasoep (gazpacho)

Koude gegrillde paprikasoep (gazpacho)

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke koude gazpacho gemaakt van gegrilde paprika’s, tomaten en knoflook. Maak het af door er fijngehakte komkommer, tomaat, paprika of sla op te doen. Ideaal voor op een warme dag of als lichte maaltijd.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Koude gegrillde paprikasoep (gazpacho) op tafel.

  1. Leg de paprika's, de tomaten en de knoflook op een bakplaat en plaats die in de voorverwarmde oven of onder een grill. Laat ongeveer 25 minuten grillen en draai af en toe om totdat de paprika's zwart beginnen te worden (haal de knoflook en de tomaten er eerder uit
  2. die hoeven alleen wat kleur te hebben).
  3. Doe de paprika's in een plastic zak en doe die dicht. Verwijder ondertussen de schil van de tomaten en de knoflook.
  4. Verwijder zodra de paprika's genoeg zijn afgekoeld de zwarte schillen en de pitjes. Snijd de ontvelde en schoongemaakte paprika's en de ontvelde tomaten in grove stukken en doe die in een kom samen met de knoflookpulp.
  5. Schil de komkommer en de sjalot en snijd ook die in grove stukken
  6. voeg ze bij de paprika's en de tomaten. Giet er de olijfolie, het water en het sap van de citroen bij en peper en zout naar smaak.
  7. Pureer alles met een staafmixer of in een blender totdat je een glad mengsel krijgt zonder stukjes.
  8. Schenk het in mooie glazen of schaaltjes en zet minstens 2 uur in de koelkast.
  9. Versier voor het opdienen elk glas met een beetje fijngehakte komkommer, tomaat, paprika of sla.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep