- 100 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Koude gegrillde paprikasoep (gazpacho) op tafel.
- Leg de paprika's, de tomaten en de knoflook op een bakplaat en plaats die in de voorverwarmde oven of onder een grill. Laat ongeveer 25 minuten grillen en draai af en toe om totdat de paprika's zwart beginnen te worden (haal de knoflook en de tomaten er eerder uit
- die hoeven alleen wat kleur te hebben).
- Doe de paprika's in een plastic zak en doe die dicht. Verwijder ondertussen de schil van de tomaten en de knoflook.
- Verwijder zodra de paprika's genoeg zijn afgekoeld de zwarte schillen en de pitjes. Snijd de ontvelde en schoongemaakte paprika's en de ontvelde tomaten in grove stukken en doe die in een kom samen met de knoflookpulp.
- Schil de komkommer en de sjalot en snijd ook die in grove stukken
- voeg ze bij de paprika's en de tomaten. Giet er de olijfolie, het water en het sap van de citroen bij en peper en zout naar smaak.
- Pureer alles met een staafmixer of in een blender totdat je een glad mengsel krijgt zonder stukjes.
- Schenk het in mooie glazen of schaaltjes en zet minstens 2 uur in de koelkast.
- Versier voor het opdienen elk glas met een beetje fijngehakte komkommer, tomaat, paprika of sla.