Kippenpoten met five spices ahornsiroop en hoisinsaus

Kippenpoten met five spices ahornsiroop en hoisinsaus

Smulweb imageSmulweb

Met five spices, ahornsiroop en hoisinsaus creëer je verrukkelijke kippenpoten. Smeer de poten goed in en zet minimaal 2 uur in de koelkast. Rooster de poten 4 minuten op de barbecue of grill en smeer ze in met de marinade. Steeds lekkerder worden pootjes!

45 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Kippenpoten met five spices ahornsiroop en hoisinsaus op tafel.

  1. Maak eerst een mengsel van smaakmakers. Doe paprikapoeder, 2 tl five spices, mosterd, bruine suiker, knoflook, zout en 2 t zwarte peper in een bakje en meng goed. Smeer de poten hiermee goed in. Dek af met plastic folie en zet minimaal 2 uur in de koelkast zodat dit kan intrekken.
  2. Neem een andere schaal en meng hierin Hoisinsaus, ahorn siroop, lichte sojasaus, honing, sesamolie, gember en de resterende ½ t five spices.
  3. Rooster de poten met een beetje pindaolie op indirecte warmte op de barbecue of grill ze langzaam 4 minuten. Smeer vervolgens de poten in met de marinade uit de andere schaal. Blijf draaien en insmeren totdat ze een mooie, glanzende en knapperige korst hebben en steeds lekkerder worden.
  4. Leg de pootjes op een bord of schaal. Je hebt zo een verschrikkelijk lekker pootje. Smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Sauzen