- 1 el Honing
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke Kippenpoten met five spices ahornsiroop en hoisinsaus op tafel.
- Maak eerst een mengsel van smaakmakers. Doe paprikapoeder, 2 tl five spices, mosterd, bruine suiker, knoflook, zout en 2 t zwarte peper in een bakje en meng goed. Smeer de poten hiermee goed in. Dek af met plastic folie en zet minimaal 2 uur in de koelkast zodat dit kan intrekken.
- Neem een andere schaal en meng hierin Hoisinsaus, ahorn siroop, lichte sojasaus, honing, sesamolie, gember en de resterende ½ t five spices.
- Rooster de poten met een beetje pindaolie op indirecte warmte op de barbecue of grill ze langzaam 4 minuten. Smeer vervolgens de poten in met de marinade uit de andere schaal. Blijf draaien en insmeren totdat ze een mooie, glanzende en knapperige korst hebben en steeds lekkerder worden.
- Leg de pootjes op een bord of schaal. Je hebt zo een verschrikkelijk lekker pootje. Smakelijk!