- 1 Pastinaak
- 1000 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Verse kippensoep van uitmuntende kwaliteit op tafel.
- Neem een soeppan en doe de kipstukken erin. Bedek met water en breng aan de kook. Laat 1 ½ uur langzaam pruttelen.
- Voeg de groenten toe (NIET de verse kruiden) en laat nog even pruttelen zodat de smaken vrijkomen, ook uit de botten.
- Haal na die tijd de kipstukken uit de pan en verwijder het gare kipvlees. Snijd het vlees fijn en doe het terug in de pan. Gooi de botten weg.
- Breng de soep weer aan het pruttelen en voeg nu de verse kruiden en eiermie of vermicelli toe. Laat nog 15 minuten pruttelen.
- Verwijder ui en laurierblad en breng de soep op smaak met extra zout en peper. Voeg eventueel gemberpoeder toe voor extra pit.
- Serveer de heerlijke verse kippensoep. Tip: hoe beter de kip van kwaliteit, hoe beter de smaak zal zijn. Optioneel: voeg pastinaak toe voor extra zoetheid.