Verse kippensoep van uitmuntende kwaliteit

Verse kippensoep van uitmuntende kwaliteit

Smulweb imageSmulweb

Deze verse kippensoep van uitmuntende kwaliteit is gemaakt van kip met de beste kwaliteit. Na 1.5 uur pruttelen, voeg je groenten toe om nog meer smaak vrij te geven. Voeg daarna verse kruiden en eiermie of vermicelli toe. Garneer met eventueel gemberpoeder voor extra pit en serveer de heerlijke verse kippensoep.

120 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 Pastinaak
  • 1000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Verse kippensoep van uitmuntende kwaliteit op tafel.

  1. Neem een soeppan en doe de kipstukken erin. Bedek met water en breng aan de kook. Laat 1 ½ uur langzaam pruttelen.
  2. Voeg de groenten toe (NIET de verse kruiden) en laat nog even pruttelen zodat de smaken vrijkomen, ook uit de botten.
  3. Haal na die tijd de kipstukken uit de pan en verwijder het gare kipvlees. Snijd het vlees fijn en doe het terug in de pan. Gooi de botten weg.
  4. Breng de soep weer aan het pruttelen en voeg nu de verse kruiden en eiermie of vermicelli toe. Laat nog 15 minuten pruttelen.
  5. Verwijder ui en laurierblad en breng de soep op smaak met extra zout en peper. Voeg eventueel gemberpoeder toe voor extra pit.
  6. Serveer de heerlijke verse kippensoep. Tip: hoe beter de kip van kwaliteit, hoe beter de smaak zal zijn. Optioneel: voeg pastinaak toe voor extra zoetheid.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep