Overheerlijke huisgemaakte creme brulee

Overheerlijke huisgemaakte creme brulee

Smulweb imageSmulweb

Deze huisgemaakte creme brulee is gegarandeerd een hit. Geniet van de krokante caramelkorstje en de romige vanillesmaak. Een echte dessertklassieker die eenvoudig is te maken met de uitgebreide instructie.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 1 el Rietsuiker

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Overheerlijke huisgemaakte creme brulee op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 150°C.
  2. Breng de room met het vanillestokje en de suiker aan de kook.
  3. Roer intussen de eigeel los. Als de room gekookt heeft, voeg deze beetje voor beetje toe aan het eigeel. Goed doorroeren!
  4. Vergeet niet het vanillestokje te verwijderen (wel eerst goed uitschrapen natuurlijk..)
  5. Verdeel het mengsel over de 4 ovenschaaltjes en zet deze in de ovenschaal royaal gevuld met water (au bain marie) en zet de schaal ca. 25 minuten in de oven.
  6. Haal de ovenschaaltjes uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur (ca. 18°C).
  7. Bestrooi dan de crème met een dun laagje suiker en brand met de brander hiervan een knapperig caramelkorstje. Let wel op je vingers.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Desserts