Rendang - minang kabau stijl

Rendang - minang kabau stijl

Smulweb imageSmulweb

Maak deze heerlijke Rendang - minang kabau stijl met mals rundvlees gestoofd in een kruidige saus van trassi, kemirienoten, komijn, djah, laos, knoflook, kokosmelk en tomaat. De boemboe gebakken met geroosterde kokos en geserveerd met bijvoorbeeld rijst of brood is een echte aanrader!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Rode peper
  • 2 Citroenblad
  • 2 Sereh / Citroengras
  • 25 g Kokosblok

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Rendang - minang kabau stijl op tafel.

  1. Verhit de stoofpan en kook het vlees in vierkante blokjes van ca 4cm met voldoende water zodat het net onder staat. Laat dit 30 minuten zachtjes koken.
  2. Verhit de hapjespan en rooster de geraspte kokos lichtbruin. Neem dit uit de pan en houdt dit apart.
  3. Pel en snipper de sjalotjes, snij de knoflook in grove stukken, klein genoeg om het te kunnen vijzelen. Maak met de vijzel de kruidnagels fijn. Voeg daarna de kemirienoten, de peper, de koenjit, de komijn, de djah de laos en de knoflook toe. Als dit gevijzeld is dan de trassi en vijzel dit tot een homogene massa. Dit is de boemboe.
  4. Snij de tomaat in kleine stukjes.
  5. Verhit opnieuw de hapjespan en bak de boemboe met 5 eetlepels olie voor ongeveer 5 minuten. Voeg als laatste de gesneden tomaat toe en bak dit nog een halve minuut mee.
  6. Voeg nu de helft van de kokosmelk, de geroosterde kokos, de poeroet en de ser toe en bak/kook alles al omscheppend nog 1-2 minuten.
  7. Giet het rundvlees af, maar bewaar het kookvocht voor bijvoorbeeld de sajoer (groentegerecht). Voeg het rundvlees toe aan de boemboe samen met wat zout en suiker. Voeg nu ook de santen toe.
  8. Stoof het rundvlees voor ca. 2 uur. Maak telkens (op tijd) het aanbaksel los van de bodem en schenk beetje bij beetje de rest van de kokosmelk erbij zodat het vlees de eerste 2-3 uur niet uitdroogt.
  9. Wanneer het vlees bijna gaar is, laat het vocht dan verdampen en laat het geheel reduceren (het vlees niet te gaar koken, want dan valt het uit elkaar tijdens het droog koken). Wanneer de boemboe vastkleeft aan het vlees is het gereed.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje