Vegetarische thai curry noodle soup

Vegetarische thai curry noodle soup

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijk vegetarische Thai curry noodle soup. De currypasta geeft een heerlijke geur af. Voeg de groenten en tofu toe, kook drie min tot gaar. Voeg rijstnoedels toe of verdeel de gekookte noedels in 4 kommen. Serveer direct.

15 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 120 g Bamboe scheuten
  • 2 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Vegetarische thai curry noodle soup op tafel.

  1. Als je rijstnoedels gebruikt, week de noedels dan 10 minuten in koel water. Giet af. Gebruik je geen rijstnoedels, kook de noedels dan volgens de instructies op de verpakking.
  2. Verhit in een wok of soeppan de olie op middelhoog vuur, voeg de currypasta toe en bak deze een paar seconden tot het heel geurig is. Pas op dat je de currypasta niet verbrandt. Giet 2 eetlepels kokosmelk erbij en meng met de currypasta tot het gecombineerd is. Voeg de rest van de kokosmelk en de groentebouillon toe en breng aan de kook. Optioneel - roer de vissaus of sojasaus erdoorheen. Proef de soep en voeg meer currypasta toe als je het pittiger wilt hebben.
  3. Voeg de groenten en tofu toe. Kook 3 minuten of tot de groenten gaar zijn naar jouw smaak. (Als je geen rijstnoedels gebruikt, zie hieronder.) Voeg de uitgelekte rijstnoedels toe en kook tot de rijstnoedels gaar zijn, ongeveer 60 seconden tot 2 minuten, afhankelijk van de dikte van de rijstnoedels. Roer er verse basilicum doorheen en serveer de soep direct.
  4. * Als je geen rijstnoedels gebruikt en de noedels volgens de instructies op de verpakking hebt gekookt, verdeel de gekookte noedels dan gelijkmatig over 4 serveerkommen. Roer verse basilicum door de groente curry soep en giet deze over de noedels.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Curry Vegetarische curry