- 1500 ml Kookvocht
- 2 el Bieslook
Bereidingswijze
Zet in 12 stappen deze heerlijke Romige aspergesoep met ei ham op tafel.
- Was de asperges goed en schil ze.
- Zet de schillen op met 2 liter water en de foelie en kook het geheel 15 minuten.
- Snijd de asperges in stukjes van 1 cm.
- Giet de afgekoelde schillen met vocht door een kaasdoek (of schone theedoek) en vang het vocht op.
- Roerbak de asperges 10/15 minuten in een wok.
- Maak een roux: smelt de boter en voeg de bloem toe en daarna onder goed roeren, in gedeelten het kooknat van de schillen.
- Breng onder goed roeren aan de kook en laat het geheel even doorkoken.
- Voeg de gebakken aspergestukjes toe en laat de stukjes nog wat zachter worden.
- Voeg de room en de bouillonblokken toe.
- Proef of de smaken in balans zijn en of de asperges de juiste gaarheid hebben.
- Voeg eventueel nog peper, zout en/of nootmuskaat naar smaak toe.
- Je kunt ervoor kiezen om de borden op te maken met ham, ei en bieslook. Je kunt ook alles aan de soep toevoegen en doorelkaar roeren.