Romige aspergesoep met ei ham

Romige aspergesoep met ei ham

Smulweb imageSmulweb

Een heerlijke en romige aspergesoep met stukjes gebakken asperges. Maak de soep af met ham, ei en bieslook of voeg alle ingrediënten toe aan de soep en roer door voor een vollere bite.

45 min bereiden

soep

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 1500 ml Kookvocht
  • 2 el Bieslook

Bereidingswijze

Zet in 12 stappen deze heerlijke Romige aspergesoep met ei ham op tafel.

  1. Was de asperges goed en schil ze.
  2. Zet de schillen op met 2 liter water en de foelie en kook het geheel 15 minuten.
  3. Snijd de asperges in stukjes van 1 cm.
  4. Giet de afgekoelde schillen met vocht door een kaasdoek (of schone theedoek) en vang het vocht op.
  5. Roerbak de asperges 10/15 minuten in een wok.
  6. Maak een roux: smelt de boter en voeg de bloem toe en daarna onder goed roeren, in gedeelten het kooknat van de schillen.
  7. Breng onder goed roeren aan de kook en laat het geheel even doorkoken.
  8. Voeg de gebakken aspergestukjes toe en laat de stukjes nog wat zachter worden.
  9. Voeg de room en de bouillonblokken toe.
  10. Proef of de smaken in balans zijn en of de asperges de juiste gaarheid hebben.
  11. Voeg eventueel nog peper, zout en/of nootmuskaat naar smaak toe.
  12. Je kunt ervoor kiezen om de borden op te maken met ham, ei en bieslook. Je kunt ook alles aan de soep toevoegen en doorelkaar roeren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Asperge