- 1 el Vloeibare margarine
- 1 el Jumbo Tijm
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Zomerstamppot met snijbonen, prei en champignons op tafel.
- Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook ze gaar.
- Maak de snijbonen schoon. Snijd ze schuin in brede reepjes. Kook ze in plm. 5 - 10 minuten beetgaar.
- Pel en snipper de sjalot en knoflook.
- Maak de prei schoon en snijd deze in reepjes.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de champignons lichtbruin. Voeg de gesnipperde sjalot en de knoflook toe en bak even mee. Voeg daarna de prei toe en bak ook even mee.
- Maak van de goed droog gestoomde aardappelen een lekkere puree met de warme melk en de boter. Voeg er op het laatst het los geklopte ei door. Laat de beetgaar gekookte bonen goed uitlekken.
- Roer de bonen, champignons en prei door de aardappelpuree. Maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat en tijm.