Romige witlofsoep met zachte geitenkaas

Romige witlofsoep met zachte geitenkaas

Smulweb imageSmulweb

Een fluweelzachte soep van witlof met een twist: zachte geitenkaas. Een succes, wedden? Serveer met knapperig brood.

15 min bereiden

soep

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 takjes Tijm (takje)
  • 1 el Honing

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Romige witlofsoep met zachte geitenkaas op tafel.

  1. Pel het sjalotje en snijd het in stukjes. Maak de witlof schoon en snijd deze in repen.
  2. Verhit de olie in de pan. Bak hierin de stukjes sjalot heel even tot ze beginnen te geuren.
  3. Voeg de repen witlof en de tijm toe en voeg zoveel water toe tot de witlof voor 3/4 onder water staat. Doe het bouillonblokje erbij en breng alles aan de kook.
  4. Laat alles plm. 10 minuten zachtjes koken. Haal het takje tijm eruit (als je verse tijm gebruikt). Voeg het grootste deel van de geitenkaas en de honing toe (bewaar wat voor garnering). Pureer de soep met de staafmixer.
  5. Maak de soep op smaak met peper en zout. Garneer met de rest van de geitenkaas en serveer.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep