Aspergetaart met het witte goud

Aspergetaart met het witte goud

Smulweb imageSmulweb

Het witte goud van de lente: een Aspergetaart. Bekleed de bakvorm met bladerdeeg. Verdeel de uitgelekte aspergestukjes, hamblokjes/reepjes, peper & zout en nootmuskaat over de bodem. Strooi er geraspte kaas over. Klop de eieren met de room en giet dit mengsel eroverheen. Bak de quiche in een voorverwarmde oven op 200 tot 225 graden gedurende 45 minuten.

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Aspergetaart met het witte goud op tafel.

  1. Schil de asperges, snijd ze in stukjes en kook ze ongeveer 10 minuten met een beetje foelie. Giet af en verwijder de foelie. Laat goed uitlekken en druk indien nodig het vocht eruit met iets zwaars.
  2. Vet een bakvorm in en bekleed deze met bladerdeeg. Bak de bodem 10 tot 15 minuten voor terwijl je de oven voorverwarmt.
  3. Verdeel de uitgelekte aspergestukjes, hamblokjes/reepjes, peper & zout en nootmuskaat over de bodem. Strooi er geraspte kaas over.
  4. Klop de eieren met de room en giet dit mengsel eroverheen. Vouw het bladerdeeg terug.
  5. Bak de quiche in een voorverwarmde oven op 200 tot 225 graden gedurende 45 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Asperges Aspergetaart