Asperges met serranoham kriel en hemelse saus

Asperges met serranoham kriel en hemelse saus

Smulweb imageSmulweb

Asperges, serranoham, verse krielaardappels en hemelse saus maken dit gerecht een feestje op tafel. De asperges beetgaar koken en wikkel elk bosje in serranoham. In een steelpan slagroom, witte wijn en gerookte zalm pureren voor een heerlijke saus. Eet smakelijk!

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 ml Kookvocht

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Asperges met serranoham kriel en hemelse saus op tafel.

  1. Kook de verse krielaardappels in 20 minuten gaar in water met wat zout.
  2. Schil de asperges met een dunschiller en snijd de uiteinden af. Zet water op met een beetje zout en breng aan de kook (nog niet de asperges toevoegen). Als het water kookt, voeg dan de asperges toe en kook ze dan in ongeveer 12-15 minuten beetgaar. Voeg nu ook de boter en de suiker aan het water toe en laat meekoken. Maak dan per bord 2 bosjes met een aantal asperges en wikkel om elk bosje een plak serranoham. Houd warm.
  3. Maak tegelijkertijd de saus. Hak de gerookte zalm en dille fijn. Bewaar twee kleine takjes verse dille per bord voor garnering. Doe de slagroom, witte wijn, gerookte zalm, mierikswortel, dille en een vleugje citroensap in een steelpan en pureer. Eventueel iets laten koken. Proef en voeg indien nodig nog wat zout toe om hoog op smaak te brengen.
  4. Leg dan 2 bosjes asperges met wat krielaardappeltjes op elk bord, giet de saus eroverheen, afgarneren met de rest van de dille en warm serveren. Eet smakelijk.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen