Quinoa salade met zalm en blauwe bessen

Quinoa salade met zalm en blauwe bessen

Smulweb imageSmulweb

Heerlijke quinoa salade met gefruite uien, karamelliseerde venkel, blauwe bessen, feta, avocado en zachtgebakken zalm. Op smaak gebracht met vers limoensap.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 Avocado

Bereidingswijze

Zet in 16 stappen deze heerlijke Quinoa salade met zalm en blauwe bessen op tafel.

  1. Snijd de venkel in dunne reepjes.
  2. Snijd de uien in halve ringen.
  3. Pers de knoflook.
  4. Snijd de paprika in dunne reepjes.
  5. Scheur de rucola in kleinere stukken.
  6. Kook de quinoa in ruim water met het bouillonblokje gaar in 15 minuten.
  7. Bak de zalm in olie rosé en laat afkoelen op een bord.
  8. Bak de knoflook in olie op zacht vuur aan en voeg de uien toe. Bak tot ze zacht zijn en voeg de honing toe. Laat zachtjes karamelliseren en laat afkoelen buiten de pan.
  9. Bak de venkel met peper en zout in olie op zacht vuur gaar.
  10. Kook de erwten in ruim water gaar.
  11. Meng de quinoa in een ruime schaal met de gebakken, gekookte en gesneden groenten en de blauwe bessen.
  12. Verkruimel de feta erover.
  13. Snijd de avocado's in stukken en meng deze door de salade.
  14. Pers de limoenen uit boven de salade.
  15. Maak de zalm klein en meng deze door de salade.
  16. Maak de salade af met peper en zout.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Fruit Salade met zalm Bessen Blauwe bessen