Kalfsvlees met pruimen en champignons uit de tajine

Kalfsvlees met pruimen en champignons uit de tajine

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk kalfsvlees met pruimen en champignons uit de tajine. Bestrooid met ras el hanout en kaneel. Perfect voor een winterse dag. Laat het vlees lang sudderen in de wijn voor een rijke smaak.

10 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2 tl Ras el Hanout

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Kalfsvlees met pruimen en champignons uit de tajine op tafel.

  1. Spoel de tajine even af met water. Pel de knoflook en hak in stukjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bestrooi het kalfsvlees met ras el hanout, kaneel en zeezout.
  2. Verhit boter en olie in de tajine en braad het kalfsvlees aan. Voeg de witte wijn toe en laat gedurende 1 uur sudderen.
  3. Voeg de champignons en pruimen toe en laat nog 30-60 minuten garen. Haal het vlees eruit en snijd het na 10 minuten in stukken. Bind de saus indien nodig.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Fruit Groente Stoofpotje Pruimen Paddenstoelen Champignons